Allmänt

En tur i mitt närområde

Lite öde

En tidig morgon och en promenad. Just här brukar det vara mycket folk i rörelse, men inte idag. Det var jag och ett gäng hundägare ute. Kallt, men så klar luft. Sådant gillar jag.

Landshövdingshus

Ja dessa hus som är typiskt för några områden i Göteborg, men finns på några andra ställen i Sverige. Just dessa hus kom till på 1800 talet. På grund av flera bränder bestämdes att man inte fick bygga mer än två våningar i trä, men det blev inte så ekonomiskt. Samtidigt blev det väldigt dyrt att bygga helt i sten därav dessa hybridhus. En våning i sten i botten och därefter oftast två våningar i trä.

Namnet kommer ifrån landshövding Albert Ehrenswärd. Visst är det lite charmigt?

Lägenheter och villor

i en salig blandning utmärker även området där jag bor i. Allt ger en känsla av småstadsidyll trots att vi befinner oss i centrala delarna av Göteborg.

Här är det verkligen så lugnt och fridfullt, och trivs så gott just här. Vem trodde detta innan vi flyttade hit?

Mitt närområde

Ja det var lite av allt man kan se om man strosar runt där jag bor, och kan inte få nog av allt det jag ser. Det är verkligen så otroligt mysigt just här, och tror de flesta som kommer hit fastnar för den här idyllen.

Nu ska jag fråga er läsare. Finns det något i Göteborg eller dess närhet ni är sugna på att se? Ge mig tips på vart jag kan åka och fotografera. Ibland blir man ju trots allt lite hemmablind.

Kramar Madde

12 reaktioner till “En tur i mitt närområde”

 1. Så roligt att se hur det ser ut runt omkring där du bor. Ja när luften är klar så är det så härligt. Skön att vara ute på promenad när de är få ute. Själv så ska jag vara mer ute denna vecka eftersom jag blev sjuk förra veckan.

  Gilla

 2. Vad trevligt att se hur det ser ut där du bor. Tack för rundturen. Älskar när luften är klar. Jag blir så mycket piggare i huvudet. Vad intressant att läsa om hur de tänkte kring husbyggandet förr. Kan tänka mig att det inte var så ekonomiskt att bygga låga hus.

  Gilla

 3. Vilket fint område du verkar bo i. Man tänker inte alltid att det finns historia oftast kring husen,

  Gilla

 4. Söndag morgon så är nog dem flesta bakis ☺️.
  Det blir en annan känsla där man bor när det är blandat med hus & lägenheter. Det blir en annan rörelse & olika folk då.
  Ni bor fint 😊.
  Du är bra på att fota! 😃👍.

  Jag älskar ju vatten & natur. Sen skulle jag vilja se mer foto från Slottsskogen & Botaniska trädgård 🙂.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s