Allmänt

Träningen från hell

Jag som klarat mig

men nu så kom den som ett brev på posten. Träningsvärken. Vi körde rätt så tunga ben i två dagar och i fredags hade jag verkligen ont. Höll knappt på att komma i och ur bilen ens då det ändå värkte en hel del. Samtidigt, så är det en så skön värk eller vad säger ni?

En vecka kvar

Har så svårt att förstå att jag bara har en vecka kvar på det här programmet Det känns så konstigt att jag redan har varit i den här träningsbubblan i snart tio veckor och att det är slut på fredag. Det är med lite dubbla känslor måste jag säga. Visst har det varit tungt, men så otroligt roligt. Har lärt känna så många fina människor under den här tiden, och har fått lära mig så mycket. Blod, svett och tårar säger man väl?

Vad har jag uppnått då?

Det finns de som har kommit betydligt längre än mig då vi pratar muskler och fettmassa. Det får jag allt säga. Däremot så har jag fått andra bitar och då jag hade ett samtal med chefen så tror jag vi grät båda två lite grann.

Ni som följt mig vet ju hur mitt liv har varit de sista åren? Ni vet hur vården behandlat mig som. På två veckor lyckades min PT komma betydligt längre då det handlade om mitt psykiska mående än vad läkarna klarade på ett år. Jag mår så otroligt mycket bättre i själen än tidigare.

Mitt skenande blodtryck har stabiliserat sig även om det inte är så jag kan bli medicin fri än. Däremot ligger det inte farligt högt och behöver absolut inte höja eller ändra några doser.

Har gått med ständig värk i kroppen, och en läkare jämförde det med fibromyalgismärta. Det är samma sak, men orsakerna är olika. Den är borta. Kan få massage utan att det gör jävulskt ont då dom tar på mig. Vet ni hur otroligt skönt det är?

På ett par gånger är höften bättre och kan gå en promenad utan att ryggen krampar. Ibland känner jag av det, men det gör inte så ont så jag gråter eller får avbryta saker jag håller på mig.

För visst är alla dessa saker så mycket bättre än att bygga muskler och vara fit?

Men visst har jag gått ner i vikt. Har minskat med ett halvkilo i veckan vilket är helt normalt och sunt. Jag har ökat mina vikter väldigt mycket. Benpress med 40 kilo, ( från 70 till 110) Vi höjde latsdragen med 20 kilo på två veckor. Ja listan kan göras lång. På torsdag ska vi göra om testerna så då ser man väldigt tydligt då man ska göra exakt samma sak.

Är inte klar

Flera av de tränarna jag pratat med vill fortsätta hjälpa mig och det erbjudandet jag fick var att fortsätta köra med en PT 25 gånger. I vanliga fall är det paketet på ett halvår, men känner att jag inte vill/behöver köra så ofta som en gång i veckan så fick det förlängt till ett år. Nu hade dom extra bra pris och det gällde alla tränare, även de med dubbelkomptens.

Jag vill ju inte välja PT då alla jag träffat varit så bra, men de har varit så olika. Jag vill ju ha alla då jag känner att jag funkat med alla jag träffat. Ingen har varit dålig på något sätt och jag har haft roligt tillsammans med alla. Det som gjorde mig extra glad är att alla säger samma sak om mig.

Tror inte att någon som jag vet är rätt så fullbokad verkligen trycker på att få fortsätta både till mig och till chefen om dom inte tyckte det fungerade.

Så min träningsresa är inte över ännu, utan den har bara startat.

Kramar Madde

4 reaktioner till “Träningen från hell”

  1. Så härligt vilken resa du har gjort. Så skönt att du vill fortsätta. Måste kännas skönt att du fått bort värken i kroppen. Bra att du fått kontroll över ditt blodtryck så det inte är farligt högt. Ska bli så roligt att fortsätta följa din resa när det kommer till träning. ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s