Allmänt

Dag 2/1

Det blev en promenad

Ja lite frisk luft skadar aldrig så länge man är feberfri tänker jag så en kortare fick det allt bli. Gick runt i området i sakta mak och bara njöt. Däremot märkte jag att det var trögare än det borde vara så helt klart är jag inte helt frisk. Jag ser ändå det som om att varje steg är ett steg åt rätt håll. Gäller att inte pressa för hårt då det kan ge rejäla bakslag. Sen behöver man inte vara för snäll heller. För visst är lagom alltid bäst eller vad säger ni?

Vår i luften

Har ni tänkt på att just vädret är något alla pratar om hela tiden i Sverige? Vi är väldigt väderberoende och så fort solen kikar fram så tar vi vara på varenda sekund av det? Igår njöt jag verkligen. Solen tittar fram, lite kallt kanske, men vad gör det? Flera vårblommor hade kommit och allt bara andades hopp.

Även om jag skrivit att just hösten är min årstid så visst kan jag uppskatta andra årstider också. Alla har sin tjusning, och gäller att ta vara på det man kan.

Tänkte ta mig en promenad idag med, men kanske delar upp det på två kortare istället.

Behöver stöd

Jag tillhör dom om behöver mycket stöd för att fixa det, och tror inte jag är ensam om det. Behöver vara tydligt med vad jag lyckas med och vad jag behöver öva mig mer på. Här har jag en tydlig översikt hur det ser ut och får även svart på vitt då man faktiskt lyckas. Det är minst lika viktigt eller hur? För visst är är vi duktiga på att fokusera på det som är mindre bra eller att jämföra sig med andra?

Så här färglägger jag

Kosten Tänker utifrån ett viktväktarperspektiv och grön är då plopparna blir blå, och jag har ätit vanlig mat utan massa konstigheter.

Orangen då jag hållit mig i de blå plopparna men gjort ett par mindre bra val.

Rött. Då har jag gjort mindre bra val dvs glömt att äta eller ätit för mycket, och fel saker.

Målet är att merparten ska vara gröna. Max en i veckan ska vara orange och röd får bara ske då det är planerat innan. Har ett par dagar framöver som jag vet kommer bli röda, men det är helt OK.

Vardagsmotionen Grön kommer stå för över 10 000 steg på en dag. Orange mellan 7000-10 000 steg, och rött under 7000 steg. Att jag satt de här stegen beror helt på vad en av mina tränare och jag kommit fram till för min viktminskning. Vill inte ha några röda alls, men i dagsläget vill jag hålla mig på orange och kanske ett par gröna i veckan.

Träning Den här var svårare då man pratar färger. Även här har jag tagit till mig av mina tränares råd. Här handlar det inte i dagsläget om hur mycket jag gör utan att jag gör. Röd kommer vara ingen träning. orange kondition i minst 15 minuter, och grön styrketräning med minst fem övningar och tre reps för att jag inte bara ska dit och titta på något.

Då vi kommer till detta med träningen är ett par röda prickar helt OK och målet ska vara minst två röda i veckan Till det minst tre gröna och tre orange. Det innebär att några dagar kan få två olika färger då jag kommer köra dubbelt.

Kramar Madde

17 reaktioner till “Dag 2/1”

 1. ja vädret och årstiderna är väl nått vi nordbor är experter på att tala om. Och aldrig är det riktigt bra heller ;). Håller lite med din tränare. Tror det är viktigare ATT man rör på sig i stället för att fokusera på prestaionen

  Gilla

 2. Ja nog ser det ut som våren kommit till Göteborg i alla fall, här är det ännu vinter. Känns som det är sent normalt brukar man kunnat se de första tussilagosarna vid denna tid, men ja vädret kan vi inte styra över. Som du skriver är vädret viktigt för oss. Jag tror kanske det är för vi har mycket väder i detta landet, till skillnad från de flesta andra i världen.

  Gilla

 3. Skönt med promenad ute i solen ☀️😊. Jag förutspår att det är bra med frisk luft om man orkar gå ut då man kanske är sjuk. Ju mindre trött & ju längre du kan gå. Desto friskare blir du.
  Jaa lagom är bäst 😊.

  Visa dagar känns det som det är vår i luften. Man just nu hos oss. Så känns det som en dag i februari å inte i mars. Snö & nordan vindar……😨.
  Min favo årstid är sommar. Men gillar alla årstider. Då var & en har sin tjusning.

  Vilket bra system du har 😀👍. Blir mer tydligt sådär. Då kan man se över en vecka. Hur det har gått. För man kan ju känna sig dålig. Sen tittar på tabellen. Så kanske det ser rätt bra ut. Då får man klappa sig på axeln.
  Man ska inte vara för hård mot sig själv. Det blir inte bra. Bättre att när det är en sämre dag. Låt den vara sämre & att det är Okej. Som du säger 🤗
  Trevligt med två olika färger någon dag 🟢🟠😊

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

  1. Märker att jag är tröttare, och att jag flåsar mer än vad om borde vara ok 🙂 Tror det värsta man kan göra är att vara för hård mot sig själv

   Gilla

 4. Här har det blivit vinter igen med mycket snö och minusgrader. Ja är du inte helt frisk så ska du du inte pressa kroppen för mycket. Då kan du som du säger åka på ett ordentligt bakslag.

  Gilla

 5. Att ta en liten promenad och få friskluft tror jag är nyttigt även om man inte är helt frisk.
  Jag tycker att det är bra att följa upp saker med färger som du gör, för det är så lättöverskådligt.

  Gilla

 6. Det är mycket växlande väder. Snö, sol och idag har vi regn. Igår var det ett perfekt promenad väder. Men gick allt passa på! 🤍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s