Madde 2.0

Dag 2/2

Träning på schemat

Som jag har längtat. Första passet efter pure change och det gick över förväntan. Ett roligt pass, men utmanande ändå. Alla tränare jag har haft har kört mycket knäböj i alla dess varianter och just där känner jag mig väldigt trygg. Det är med band, med bollar, med kettleballs you name it.

Styrketräning är verkligen min grej, speciellt då den är så varierande som den vi kör just nu. Blir ju väldigt roligt och tiden bara springer iväg.

Maten och stegen sitter där vilket också är så positivt. Känner att jag är på rätt väg.

Blodtrycket

Ja det är ju en sådan sak som säger mycket om min hälsa och de sista gångerna har det legat helt normal det också. Just nu ligger det på 120/82. får jag det stabilt under 80 som undertryck så kan jag ta diskussionen om sänkning av medicinen. Går verkligen ner på ett barns nivå, men så gott det ska bli och kunna peka finger åt do som sa att jag gör alla fel man bara kan och det ända som sänker ett blodtryck är tabletter.

Lyckopiller

Till det, behöver inga lyckopiller heller utan mitt lyckopiller är just hagabadet, alla fantastiska människor som funnits där för mig. Jag är inte van med att få en sådan stöttning och väl värt varenda krona.

Nu kanske det låter som om jag är totalt emot den typen av mediciner, men det är jag absolut inte. Jag vet att det kan vara skillnaden mellan liv och död, och vet också att det hjälper så otroligt många.

Samtidigt vet jag också att det skrivs ut allt för slentrianmässigt, och det totalt utan uppföljningar. Det är inga enkla mediciner, och det är definitivt inget ”lyckopiller”

Till det är en stor del av läkarkåren emot andra alternativ än just medicinering. Försöker man prata om annat så slår dom dövörat till. Flera, däribland jag blir bara så mycket sämre av just den typen av mediciner Det är inget alternativ för mig. Säger jag det så vill jag inte bidra till min egen rehabilitering. Likaså att det tar tid. Hur lång tid frågar jag, men några år svarar dom då. I mina ögon hjälper inte det då, speciellt inte då man blir så avtrubbad att man inte orkar leva eller ta tag i det som är jobbigt. Har du tur så får du prata med någon som säger Vad tror du om att ta en kopp kaffe och baka en kaka???? Japp, fettot jag med kraftig fetma ska vräka i mig kakor varje dag, men då kan dom skriva ut ännu mer mediciner även mot det.

Biggest looser

Såg ni hemmafinalen igår? Vi gjorde. Tårarna forsade på mig, var så otroligt glad för deras skull, Såg ni hur fina alla blivit? Nu talar jag inte om vikten bara utan en helt annan blick. Upplevde Moa som väldigt deppad i början och hennes ögon nu. Wow säger jag bara. Det kommer ut ett helt annan gäng än de som klev in på slottet.

Återigen så blir jag ännu mer övertygad om att träning gör så gott för oss. tvärtemot än vad läkarna säger.

Jag med flera har blivit rekommenderade att INTE träna om man inte räknar in en kvarts promenad om dagen. Tänk vad fel dom hade.

Nä nu måste jag sätta igång här om jag ska hinna till jobbet.

kramar Madde

6 reaktioner till “Dag 2/2”

 1. Så bra att träningen går framåt, nej, jag har nästan aldrig tid att titta på tv, så mycket annat här..men biggest loser har jag sett för ganska länge sedan. ett helt ok pogram om man har tid..

  Gilla

 2. All slags träning är bra för kroppen, hur lite man än gör. Särskilt när vi kommit upp lite i ålder, då är det viktigt att iaf försöka bibehålla muskelmassan som annars försvinner snabbt. Jag vill leva längre, alltså tränar jag 🙂

  Gilla

 3. Du peppa mig att gå & träna strax 😊. Kul att du har hittat tjusningen med styrketräningen 💪🏋️‍♀️.
  Gött att allt pekar åt samma riktning. Åt det positiva hållet. Grattis! 😃👏🏻

  Ibland känns det som att vården tror att medicin hjälper till allt. Ändå hajar dem till & ger spydiga kommentarer om sin kropp. Det visar rett mycket all medicin hjälper inte! Att dem inte kan lägga ihop
  1 & 1 då 😆.
  Jag har sett både hemma finalen & finalen. Han som vann va ju helt annan person & helt otroligt! 😃
  Jag blir peppad av programmet. Speciellt igår blev jag det 👊😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s