Allmänt

Dagens bloggutmaning

En månad sen.

Dagens ämne hos Madeleine är just detta, Nu har det gått en månad sen gubbslemmen gjorde bort sig totalt. Jag förstår att man måste vara säkra på sin sak, absolut. Men detta blir bara pinsamt. Tänk att behöva slå upp ordet snippa i en ordbok.

Hur ska ett tioårigt barn behöva förklara för att dessa ”välutbildade” äckel ska förstå? Jag begriper verkligen inte.

Hon hade berättat att hans finger är inne i henne snippa. Vad i den meningen är så svår att förstå? Hur många fler flickor ska behöva bli utsatta? Hur ska dom våga anmäla då dessa gubbar inte fattar?

Till det, våldtäksmannens advokat. Hur mår hen? Stolt över sitt arbete? Det hade inte jag varit i alla fall.

Inte undra på att Sverige börjar bli ett av de värsta länderna att bo i då det kommer till brott.

I morgon blir det ett lättsammare ämne. Du och jag……

Kramar Madde

18 reaktioner till “Dagens bloggutmaning”

 1. De kan ju verkligen inte vara uppdaterade på ordförrådet. Snippa har ju varit i användning i över 10 år. När jag var liten kallades allt där nere för rumpa och jag hade verkligen ingen koll på kvinnans anatomi i den åldern. Som du säger, vad skulle hon använt för ord i stället

  Gilla

 2. Det värsta med att vara försvarsadvokat måste vara när man får fall att försvara människor som gjort jäkligt dåliga saker. Men om jag förstått det hela rätt så handlar det om att se till att alla blir rättvist dömda, inte att man tycker att en våldtäktsman ska bli friad, utan att han ska få rätt straff. Sveriges straffsystem är ju sedan en helt annan fråga……. Katastrofalt!

  Gilla

 3. Håller helt med dig. Det är helt oförståeligt hur de tänkte. Hoppas verkligen det går upp i HD för det bör det göra. Annars så är vårt rättssystem något man inte kan lita på.

  Gilla

 4. Usch, hela den här historien är bara hemsk och vidrig! Snippa används överallt – på förskolan, i barnböcker osv. Hur kan man inte veta vad det är?

  Gilla

 5. Herregud. Fängelse på det! Att man kan göra så mot ett oskyldigt barn är helt sjukt. Hur tänker dem gubbarna.

  Gilla

  1. Eller hur? Jag kanske hade förstått om dom inte förstod exakt vad han hade gjort, men här handlade det om att dom inte fattade vad en snippa är för något. Trodde dom hade lite innanför pannbenet i hovrätten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s