Allmänt

Frågestund del 1

Svar på frågorna

För ett tag sen hade jag en liten frågestund här Inte så många som hade några frågor, men desto intressantare frågor blev det. Först hade jag tänkt att svara i ett eller två inlägg, men tror jag kan spinna vidare så varje person får ett eget inlägg. Först ut är Kamilla och hennes intressanta frågor.

Om tio år är jag

Egentligen hade jag velat skriva pensionär, men riktigt så blir det inte. Pensionsåldern är ju höjd. Att vara pensionär känns så gammalt, men känner flera som absolut inte är det utan dom lever verkligen livet just nu. Reser, träffar vänner, har många fritidsintressen. Listan kan göras lång helt klart.

Drömmer om en lägenhet utomlands där barn och barnbarn kan komma och hälsa på. Men just om tio år så är jag inne i mina sista år i arbetslivet, och förhoppningsvis frisk. Vad konstigt att skriva det här nu. Var ju inte så längesen man skrev om bostad, och jobb istället.

Om jag fick ta med en sak till en öde ö.

Ja den frågan är riktigt svår. Om jag skulle vara två år ensam på en öde ö, Vad hade jag tagit med mig då. Vill ju gärna ha någonstans att sova på. Sovsäck? Tänker också på mat, så eld eller någon form av gryta? Fiskeredskap? Helt klart går första tankarna till överlevnad.

Samtidigt. Tänk att leva ensam på en öde ö? Bara det psykiska. Inte att ha någon att prata med, inte få reda på vad som händer i världen. Bara massa konstiga djur, och flera kanske är lite farliga för oss människor. Hade nog blivit tokig under den tiden. Så kanske en båt så man kan ta sig därifrån? Får man inte det så en båt full med mat, bra sovmöjligheter, och möjlighet att tillaga något i? Alltså att det verkligen räcker i två år. Ja så får det bli. En båt full med mat och dryck så det räcker i två år.

Om jag fick byta liv med någon för en dag?

Även detta är en svår fråga. Vad vill man få ut? Någon kändis så man kan leva lyxliv? Tänk en dag med röda mattan, vackra kläder och champagne. Bli hämtad med limousin och bara bli bortskämd.

Någon av våra politiker så man får en inblick i hur dom tänker, vilka diskussioner som leder fram till besluten som vi andra kanske inte förstår. Det finns säkert tankar bakom som vi inte vet om och då är det så lätt att döma.

Någon polis som jobbar ute i orten. Få se de där unga som tappat all sin framtidstro och ända alternativet är att ta droger och bli kriminell. Något som för mig är så otänkbart att man bara kan välja just den vägen.

Prinsessan Viktoria. Så man får se hur hon löser sitt privatliv med man och barn med att ständigt vara påpassad. Vill se hur hennes vardag ser ut som bakom all yta med tvätt, matlagning och läxläsning.

Som ni ser så är det helt olika verkligheter och allt för att skapa en förståelse för en värld jag inte ser.

Detta var mina svar på Kamillas frågor, och mer kommer i morgon.

Kramar Madde

15 reaktioner till “Frågestund del 1”

 1. Tack för fina svar och inlägg måste jag säga. Victoria hade varit spännande att byta med en dag. Skulle även velat byta med Putin för att se lite vad som rör sig i hans skalle och förhoppningsvis kanske kunna få honom på lite humanare tankar…..Till en öde ö hade jag nog tagit med något vasst som jag skulle kunna skära eller hugga med…

  Ha en fin start på nya veckan

  Gilla

  1. Kul att du tar var & en i egna inlägg 😊. Det var kul att läsa dina svar 😃.
   Framför allt vilken du skulle byta liv med. Jag skulle med vilja ha en inblick i polisens & Viktorias liv. Men tror inte att dem lagar mat. Dem har nog kock till det. Å skjutsa till aktiviteter med barnen har dem nog chaufför till. Men jag vet inte. Därför som sagt vore kul att kliva in i deras liv.
   Sen en politisk personer. Se som sagt hur det är på deras möten.

   Verkligen olika liv! 😀 Mm samma här inga liv jag ser heller.

   Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

   Gilla

 2. Har en fråga till dig. Måste ha missat helt om frågestunden. Om du fick resa vart du ville, vart hade du rest till då och varför just dit?

  Gilla

 3. Vilka spännande frågor och svar! Speciellt den med att byta plats med en annan för en dag. Jag hade nog också bytt med någon känd person för att testa på det livet lite.

  Gilla

 4. Så roligt att läsa! Även om jag nog inte skulle vilja byta liv med Kronprinsessan Victoria för en dag, så skulle jag vilja tillbringa en dag i sällskap med henne.
  Tio år låter långt bort att tänka, men jag hoppas och tror att jag då bor i ett varmare land och har eget företag så jag kan jobba hemifrån 🙂

  Gilla

 5. Roliga frågor och kul att läsa dina svar. Mina hjärnceller började direkt härja runt… supersvårt att välja en person att byta liv med en dag. Men skulle nog också välja någon kändis, en sångerska.

  Att ta med sig något till en öde ö är ju jättesvårt. Kniv kanske.. bra att ha till mycket. Men jag tänker också på den psykiska biten, hade gärna velat ha typ skrivbok och penna som liksom aldrig tog slut 🙂
  Förr hade jag alltid det med mig när jag var ute och reste och det är grymt kul att läsa nu i efterhand!

  Gilla

 6. Så kul att läsa dina svar. Du har en poäng på frågan vem man skulle vilja byta liv med då det är svårt. Vad skulle man vilja få ut av det? Jag tror inte jag skulle vilja byta med en kändis.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s