Allmänt

Dags att söka vård?

Födelsemärke

Jag har så länge jag kan minnas haft ett födelsemärke på höger arm. Under den sista tiden har det förändrats men har nog förträngt lite. I helgen började det blöda och klia och då kanske det är dags att reagera?

Enligt 1177 ska man vara observant på följande förändringar

Det övergår att bli ett sår

Det växer eller ändrar form

Det ändrar färg eller blir flammigt.

Det börjar klia eller blöda.

Eftersom alla fyra symptomen stämmer på mig är det nog dags att söka vård. I helgen kontaktade jag din doktor då det stod att dom kunde hjälpa till med det. Men nä…. Det kunde dom inte. Sök vård var svaret.

I morse ringde jag vårdcentralen.

Ont i magen

inte för svaret utan för bemötandet. Känns totalt galet att jag, snart 60 år ska få ångest av att behöver uppsöka en läkare. Inte för att jag är rädd för att vara sjuk utan rädd för hur dom ska bemöta mig som. Ni som följt mig ett tag vet ju vad jag pratar om. Har ju blivit rejält dåligt bemöt och det är absolut inte OK någonstans.

Har ju bytt vårdcentral vid så många olika tillfällen, och letar fortfarande efter en som är bra. Samtidigt, det är så många som säger samma sak. Något har helt klart hänt, för jag har ju varit så otroligt nöjd.

Hoppas på det bästa

och nu talar vi inte om märket utan om bemötandet. Blir jag dåligt bemött kommer ju tankarna snurra ännu mer. Fortsättning följer 🙂

Kramar Madde

4 reaktioner till “Dags att söka vård?”

  1. Ja, kolla upp det! Det här känns iaf som ett konkret ”ärende” du söker för så det vore ju eg konstigt om du får ett dåligt bemötande. Men visst, man vet ju aldrig.. Men skjut inte upp det – bara gör det!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s