Allmänt

Hur gick samtalet?

Hur gick samtalet?

Tidigare i morse ringde jag till vårdcentralen och blev uppringd lite senare. Så långt inget konstigt. Förklarade mitt ärende och sköterskan var helt inne på att jag behövde få en läkartid. Just där och då började strulet.

Det fanns inga tider….. Frågade hur jag skulle göra för att få en tid. Ringa klockan sju eller gå in via nätet. Sa ju att jag ringde klockan 7. Näää du ringde 7:04!!!!!! Men seriöst…. Jag var på jobbet, och eftersom jag inte är sjukskriven måste jag jobba. Dom kanske har ett jobb där dom helt säkert kan komma ifrån på minuten för att ringa ett samtal. Jag har det inte.

Förklarade vid flera tillfällen att det går inte att boka via nätet då det står att det bara gäller vaccinationer och inget annat. Svaret jag fick var att det fanns inga tider därför går det inte!!! Ja ni läste rätt. Just där och då började mitt tålamod brista. Frågade hur man kunde boka en tid. Det gick inte utan fanns om ca en månad och jag borde komma direkt… Är det jag eller hon som är dum???? Frågade hur jag kunde komma direkt då dom inte hade tider???

Till slut frågade jag hur svårt är det att ge mig en tid bara då vi är helt överens om att någon måste titta på det snarast??? Sen sa jag hejdå och la på.

Någon ringde upp

Någon timme senare ringde någon upp men sitter i bilen då. Helt plötsligt fanns en tid i morgon, men då jag jobbar så funkar det inte… Bad att få prata med en chef, men deras chefer är inte intresserad av att prata med patienter….Närmsta chef jag kunde få prata med var hon. Då fick hon höra vad jag tyckte om dom, och att det inte var första gången dom bemött mig dåligt… Talade också om att jag lagt 50 000 på min hälsa för att dom inte klarar av att göra sitt jobb och hur pinsamt det är att skylla på fetma då någon fastnat i en sorgeprocess.

Det är ändå bra att hon ringde upp och det tackade jag för, men sa också att jag byter vårdcentral nu. Accepterar inte sådant här. Hon försökte försvara sig med att dom hade så många patienter, men det är väl inte mina problem? De gångerna jag varit där har det bara varit jag där, och har alltid reagerat negativt och inte haft något förtroende. Att jag listade mig där var enbart man måste vara listad någonstans.

Ska man behöva må dåligt för att man måste kontakta vården?

Jag är inte orolig för förändringarna på födelsemärket, och där var jag ganska lugn. Var orolig för hur jag skulle bli bemött, och fick ju rätt där. Kunde knappt sova, och ångesten var inte långt borta. Helt galet att vara nästan 60 och inte våga kontakta en vårdcentral.

Nu skrev jag en egenremiss så hoppas jag får tid snabbt för att kolla märket.. Klart jag börjar bli orolig då flera säger att det viktigt att få det undersökt snabbt, men inte helt lätt om man inte får en tid.

Är så glad över det fria vårdvalet

Jag vet att några extremt röda vill ta bort det, men varför ska någon behöva flytta för att t,ex en vårdcentral eller skola är dålig? Det bästa sättet att få bort en dålig aktör är ju att ingen går dit. Nu vet jag att det inte funkar fullt ut, då några inte har förmågan att byta men gnälla kan man göra. Inga patienter, inga pengar så enkelt är det. Hoppas verkligen inte det tas bort.

Trodde verkligen att jag skulle klara av att hantera det här, men riktigt så blev det inte, och just nu mår jag verkligen inte så bra… Av alla vårdcentraler så är nog de offentliga de allra värsta.

Kramar Madde

2 reaktioner till “Hur gick samtalet?”

  1. Förstår dej så väl! Jag tycker det frivilliga vårdvalet är fantastiskt! Jag gå där jag vill gå, har valt Aleris där jag kan och är nöjd. Hoppas du hittar rätt nu och får hjälp.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s