Allmänt

Stressa ner

Godmorgon. Återigen vaknade vi till en underbar dag och solen skiner. Hoppas den är här för att stanna nu. Vi behöver verkligen det här.

Idag har jag tid hos min pt och tänkte äta frukost ute innan. Tidspessimist som jag är åkte jag i god tid. Hatar att stressa. På hållplatsen träffade jag bekanta som behövde prata av sig. Frun hade svimmat och stress var nog orsaken… Lyssnade tills vagnen kom och jag hoppade på…

Just där och då fick jag lite dåligt samvete.. Hon behövde prata och jag kunde likaväl ta nästa vagn. Vi pratar om tio minuter som jag faktiskt hade. Där ser man vad stressen gör med oss. Skämdes lite, för jag hade faktiskt tiden.

Tog min frukost och försökte andas. Behöver nog ändra mycket i mitt liv och korten visar återigen att jag borde byta jobb. Få en struktur i mitt liv. Är ju väldigt flexibel om allt annat är i ordning.

Nu har jag landat på deras takterrass och njuter av vädret och den friska luften. Försöka vara i andetaget och vara närvarande.

Kramar Madde

16 reaktioner till “Stressa ner”

  1. Det är ju det som är så svårt… Däremot är jag så trött på våra ”hälsoschema” så visst överväger jag att byta bransch. Dom lyckas verkligen med att behålla folk i bristyrket undersköterska

   Gilla

 1. Tyckte det stod ”stressa mer” i din titel och tänkte: hur ska det gå till 🙂

  Både du och jag är tillräckligt stressande och borde skickas iväg till en avlägsen och isolerad plats utan kontakt med omvärlden. Typ 🙂

  Gilla

  1. Tankarna har allt kommit, men tyvärr får jag gå ner så mycket i lön… Boendet och maten blir ju inte billigare för att jag förlorar ca 5000 i lön

   Gilla

  2. Trevligt att du träffa en bekant. Ibland gör vi val som vi ångrar oss efter över. Det är helt okej. Du såg fram
   I mot frukosten ute. Det var det du fokuserade på. För att sen ha PT timma.
   Jag har innre stress. Ofta är det för att jag tror att jag hinner mer än vad jag gör på en vis tid.
   Känner du att du behöver en förändring i arbetslivet. Kör på! Fråga där du är & hjälper till ibland. Om den behöver mer hjälp för en pengar. Ett tips bara 😊.
   Ha en fin dag! 🌼🌿
   Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

   Gilla

 2. Hört att solen är här för att stanna. Kanske inte lika varmt och blåser till/från. Men det är iaf inte regn/snö.

  Gilla

 3. Ibland behöver man faktist inte vara till lags till alla.
  Mår du dåligt så måste du även tänka på dej själv precis som dem. Jag brukar typ låtsas lyssna även om jag lyssnar men jag behöver inte engagera mig. Och det betyder inte att man inte bryr sej el ska få dåligt samvete. Man kan inte orka alltid andras. 🥰

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s