Allmänt

Tror du på det övernaturliga?

Delar oss i två läger

Satt och scrollade på telefonen häromdagen och fick upp en rubrik bara som jag funderat på till och från. Stod något om hur många procent av svenskarna som tror på det övernaturliga. Min första tanke är. Vad är övernaturligt? Visst finns det saker vi inte kan förklara just nu, men vad säger att det är övernaturligt? Vem vet, vi kanske kan förklara det om några år? Mina tankar går fortfarande till då vi brände häxor på bål för trollkonst, fast dom bara var duktiga med medicinväxter och bemötande.

Jag har ju skrivit en del om det

Då alla dödsfall hände i mitt liv så blev jag nog sökande. Gick till medium, och letade en förklaring. Det blev inte bättre av hur vården hanterade det som hände. Läste på om precis allt, och bara letade svar. Flera i min släkt har förmågan, men jag har aldrig haft den. Nu har det gått en tid och jag har börjat inse vart jag står i allt

Vi har det inom oss

Jag tror att vi har så mycket inom oss, och tarotkort stenar, pendlar osv är bara ett hjälpmedel till att förstå vad vi redan vet. Det vi kallar vårt sjätte sinne kommer fram där. Ni vet, saker vi redan vet, men inte riktigt förstår varför.

Personligen gillar jag mina änglatarot allra bäst, men försöker träna mig på en vanlig tarotlek också. Övning ger färdighet säger man ju.

yoga

Ja det har jag ju alltid tyckt om, speciellt de lugnare varianterna. Tränar ju tungt också så behöver inte ha det som en träningsform. Yogan lär mig slappna av, samtidigt som det ger en härlig stretch, något jag behöver.

Pratar mycket om andetaget, att vara närvarande. Går man in lite mer i det kommer de fyra elementen in i det, jord, eld, vatten och luft in Då jag gick en stresshanteringskurs pratades det mycket om att just jorda sig. Vara ett med moder jord.

Vilka ord använder vi?

Tror också att förklarar man med andra ord istället för att säga övernaturligt, andar, spöken osv så blir det inte alls konstigt. Just nu är de flesta överens om att det är energier vi pratar om. Kom ihåg då min terapeut pratade om SAOL. Ja, vad är det ? Hade aldrig hört talas om det, men när hon förklarade så var det ju exakt det jag använde mig av fast det var min yogalärare som pratade om just det. Vilket är flum, och vilket är vetenskap?

Tror ni på andar?

En del ser och har väldigt lätt att få kontakt. Jag har det inte. Hela min släkt på mammas sida kunde få den kontakten, utan jag. Var lite avis då jag också ville. Däremot har jag sett en gång, men då blev jag livrädd. Därefter har jag känt lukter väldigt tydligt. Lukter som inte går att förklara hur gärna jag än vill. Blommor som börjar lukta trots att det inte fanns några i närheten som kunde göra det, mycket cigarettrök då mamma gick bort.

Jag säger varken bu eller bä, men tror att vi har en förklaring så småningom och då blir inte ens detta övernaturligt.

Kramar Madde

11 reaktioner till “Tror du på det övernaturliga?”

 1. Jag tror helt klart att det finns något övernaturligt. Jag ser mycket serier eller filmer som har övernaturligt i handlingen. Sen kan man fråga sig som du skriver vad är övernaturligt?

  Gilla

 2. En del av min hjärna säger bahumbug medan en annan del av hjärnan är helt öppen för det och tror.
  I många år kämpade jag för att bestämma mig för vilken del jag skulle lyssna på. Den kampen har jag lagt ner, jag får ta varje situation utifrån vad som känns rätt då.
  Kram

  Gilla

 3. Har aldrig tänkt så mycket på det. Tror på något. Vet inte om jag skulle kalla det jag tror på övernaturligt, men ibland behöver vi och får då se tecken.

  Har aldrig gått till något medium. Skulle vara lite orolig att det var någon oseriös. Men skulle eg vilja testa, om jag bara var säker på att det var seriöst.

  Gilla

 4. Jag kan inte göra annat än att tro. Vi har nämligen ett ”spöke” boende hos oss. Ingen har kunnat förklara saker som händer här. Jag borde väl kontakta ett medium eller nåt, men jag vet vem det är som bor hos oss och är ok med det. Oftast.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s