Allmänt

Ett sista farväl, och nersmutsad bil

Ett sista farväl

I torsdags tog vi ett sista farväl av svärmor som lämnade oss i januari. Enligt hennes sista önskan ville hon spridas i havet. Jag har ju hört talas om det tidigare, men aldrig varit med om det. Vi fick hjälp av sjöräddningen som körde ut oss, vilket inte är helt ovanligt.

Det finns speciella urnor som löses upp i vattnet snabbt. Den vi hade var gjord av sand, så väldigt ömtålig med andra ord. Naturligtvis finns regler om detta också. Man ansöker hos länsstyrelsen, och askan får inte spridas närmare än 300 meter från land.

Hur som helst. Det var väldigt vackert och besättningen var så respektfulla. Halv flagga då vi var på väg ut, och sen hissades flaggan fullt efteråt. Vi sänkte ner urnan, kastade ut lite blommor och sen fick vi den tiden vi behövde.

Dom körde runt för att vi skulle kunna se blommorna en sista gång, och dom tutade ett par gånger. Ett otroligt vackert sista farväl.

Så besviken

Hade tvättat bilen dagen innan för att den skulle se bra ut då vi åkte ner. Då vi kom ut till bilen på morgonen såg den ut så här. Då vi har datumparkering och hade parkeringsförbud mellan 9-12 just för städning Däremot hade dom varit ute tidigare och blåst rent, och hela sidan på bilen var lerig och så smutsig. Vi gick ut 7:40. Så otroligt respektlöst, och behöver jag säga att jag skickade in ett klagomål? Det är mottaget, och nu väntar jag bara på återkoppling.

Det värsta är att dom inte städat en ända gång sen datumparkeringen satte igång. Det gör mig ännu mer förbannad och högarna med löv låg kvar på kvällen, och med all säkerhet så har det blåst runt igen.

Får se vad dom säger om detta… men kommunen är kommunen och krav på sin personal finns inte. Så respektlöst säger jag bara.

kramar Madde

18 reaktioner till “Ett sista farväl, och nersmutsad bil”

 1. Jag visste inte att de var regler vid sånt men jätte bra att ni fixade allt. Alltid så sorgligt med sånt men förstår samtidigt att de va vackert 🥰 stor kram

  Gilla

 2. Vilket fint avsked ni fick ta. Visste inte att man kunde åka ut med sjöräddningen på det sättet. Tycker det är fint att det går. Mindre fint med skötseln av städningen av gatan. Tiderna finns väl av en anledning tänker jag för att man ska hinna flytta på bilen. Hoppas att du får bra återkoppling av kommunen även om det låter på ditt inlägg som att de inte är särskilt bra på att ta ansvar.

  Gilla

  1. Jag visste inte heller detta med sjöräddningen, men så var det:-) så bra Får väl ett ”Vi beklagar det som hänt och tar till oss av kritiken” Standardsvar..

   Gilla

 3. Så fint avslut ni fick av svärmor, mamma, dotter, syster 🌺🤗❤️.
  Å så irriterande med er bil 😠. Bra att du skicka in för klagomål. Hoppas att du får någon återkoppling & svar på varför dem gjorde som dem gjorde
  Mm respektlöst. Tillhör ni Gbg kommun eller??

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 4. Så fint avsked det blev av din svärmor. Jag visste inte att man kan ta farväl på det sättet. Men himla dåligt att ni fick bilen så nedsmutsad. Hoppas att kommunen tar sitt ansvar.

  Gilla

  1. Jag trodde också att man måste ha askan på en kyrkogård, även om man hör att man vill spridas i havet eller för vinden. Ja, jag blev riktigt besviken.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s