Allmänt

Det blev ett minus

Ska inte diskutera vikt

men ändå är det just det jag kommer göra idag. Som jag säkert berättat så kör jag viktväktarna igen, och det är för att jag verkligen behöver göra något åt det. Även om jag är emot vikthets, vilket kan bli osunt så försvarar jag inte en kraftig övervikt heller. Då jag började så vägde jag tresiffrigt, vilket är för mycket. Det gör jag inte nu, men har en del att ta av ändå.

0.5 ner

blev det idag och är supernöjd över det då jag inte skött mig under veckan. Har inte räknat fullt ut, och har inte rört mig som jag borde. Den här veckan får det bli ändring på just det. Är ändå tacksam över att det blev ett minus och inte ett plus.

10 000 steg

ska det bli varje dag under veckan. Då jag hade ett av samtalen under pure change pratade vi just om det. 7000 steg för vara sund, och 10 000 steg så börjar det nog hända något. Även detta med stegen kan ju diskuteras, och förr sa dom alltid 10 000 steg, men det är väl nere på 7000 nu?

För mig är det ett kvitto på att jag rör på mig och inte sitter still så mycket. Att vara vardagsaktiv med andra ord.

Då jag ser mitt schema så kommer jag hinna med två pass på gymmet och då får jag vara nöjd med just det. Ett med min PT och ett utan.

Ja så ser mina utmaningar ut för veckan, och ska försöka fokusera väldigt mycket på just det. Blir säkert en del sådana inlägg under veckan då det är just detta som mitt liv kommer handla om.

Kramar Madde

20 reaktioner till “Det blev ett minus”

 1. Framför allt så tror jag att man inte ska bli besviken om vågen går upp eller ner utan köra på sitt måbra race. De är nästan hemskt när vikt grejen blir en grej som går en åt huvudet. Livet ska levas och inte vara fullt av begränsningar hit och dit och räkna points hela tiden.
  Träna äta leva och må bra är melodin. Utan krav begränsningar och måsten. Sorry men så less på denna hysteri kring just vikt. Självklart vill vi alla må bra och leva i vår egna trivselvikt.
  Jag hejar på dig . You go girl.

  Gilla

  1. Det får aldrig bli ett tvång utan mer ett riktmärke om att bli vardagsaktiv. Kan själv triggas av de som ska äta minimalt för att spara points… vi får inte vara rädd för att äta mat.

   Gilla

 2. 0,5 är bra att gå ner per vecka. Då ligger man ändå på mindre kalorier. Så då gör du ju rätt. Äter rätt nu redan.
  7 tusen till 10 tusen steg är bra. Vet inte vad 2km promenad. Hur mycket steg ger det?? Låter bra 👍🙂.

  Heja dig! 👏🏻 Ta om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 3. Grattis till minuset!
  När det kommer till steg tror jag att man måste utgå från varje individ. En person som sitter väldigt mycket kanske 7000 är jättemycket för, men för mig som har hund är 10000 ingen stor utmaning. Man får nog kika på vad man har till vardags i snitt och sedan kanske öka det lite.

  Gilla

  1. Så tänker jag med. Förr gick jag alltid 10 000 steg, men sista tiden har jag hamnat mer på 6000, och vill ju röra på mig mer. Självklart ska man utgå ifrån sig själv.

   Gilla

 4. Det där med 10 000 steg är en myt. Det japansk tecknet för 10 000 ser ut som en gubbe som går och användes i en reklamkampanj för stegräknare. Därför blev det 10 000 steg. Men forskning visar att allt över 5000 är bra.

  Gilla

 5. 0,5 kg är ju jättebra att gå ner på en vecka. Jag har ett mål att gå 13000 steg om dagen, och när jag det kommer till stegen tänker jag mest att man gör en liten ökning från vad man brukar gå så ger det resultat.

  Gilla

 6. 7000 steg är gränsen för vanlig vardagsrörelse men allt utöver betyder ju att man faktiskt tränar tror jag, att gå mycket är ett väldigt bra sätt att hålla vikten i trim, dock kan det bli besvärligt att gå bara för att man har mål på stegräknaren. Jag brukar boka in aktiviteter som betyder att jag exempelvis behöver gå en lång sträcka för att komma dit, då uppfyller man stegmålen utan att det blir så besvärligt att få ihop steg..

  Gilla

 7. Att räkna, väga och mäta är för mig att påverka min hälsa åt helt fel håll. Det blir en tävling med mig själv varje dag och det gör inget annat än påverkar mig negativt. Det blir hets, stress och ständiga besvikelser.

  Gilla

 8. Jag tänkar att det viktigaste är ju att man rör på sig och får vardagsmortion som du säger. Jag tycker inte att man ska gå för mycket efter vågen. Tycker det är sjukt med den vikthets som är 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s