Hälsa

Visa tacksamhet

Brukar du säga tack?

Konstig fråga kanske, men under boozt pratades det om just tacksamhet. Säg tack hundra gånger per dag. Jag som ändå har lätt att säga tack är inte uppe i den summan, men visst är det bra att ha det tänket.

Tror inte alls det handlar om att säga tack utan att mena det, utan mer om att vi ska se alla de små sakerna i livet. För visst mår man bättre själv då någon tackar då man håller upp en dörr, eller hjälper någon med nåt?

Nästa steg är nog svårare. Hur ofta tackar du dig själv? En klapp på axeln då du klarar något? Tackar dig för du tar dig tid att vara i nuet, en stund på mattan eller för att du tackade dig för att du gjorde något roligt?

Mycket av det tänket får jag med mig i yogan, och det är inte helt enkelt. Nu talar vi inte om att bli självgoda utan bara om att vara snälla mot oss själva. Blir själv väldigt less på människor som tror att JAG är universums mittpunkt.

Ska vi komma överens om att idag så ska vi tacka oss själva lite mer och skriv gärna vad du tackar dig själv för idag?

3/70

Kramar Madde

3 reaktioner till “Visa tacksamhet”

  1. Det var en väldigt fin sak att tänka på, jag brukar ofta tacka också men högst tveksamt om jag kommer upp i den siffran, men skall bli kul att testa sig själv. Men att säga tack till sig själv, det är i alla fall ännu mer sällan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s