Allmänt

Jag 2.0

Deppigt år

Efter att 2021 var året då den ena saken efter den andra hände, och ingenting positivt så blev 2022 året då jag försökte hitta tillbaka. I min värld söker man vård då man inte mår bra, men under det senaste året har vården varit total katastrof. De har nog fått mig att må sämre och det är inte bara en eller två gånger jag tvivlat på mig själv. Är det jag som är totalt galen? Har till och med bett andra läsa och lyssna på samtalen för att jag tvivlar på mig själv.

Tröttheten som tar över mitt liv, och jag har känt mig som en världens tråkigaste människa. Ingenting handlar om att jag inte vill, utan jag orkar verkligen inte. Känner mig inte tillräcklig på jobbet då jag bara gör minimalt, och orkar knappt vara trevlig.

Ju mer jag inte orkar ju mer drar jag mig undan andra människor.

Försökte ta tag i det, men varenda gång fick jag ett bakslag och i vartenda fall var det av läkare.. Deras syn på tillfriskande är lyckopiller och fortsätt som vanligt. Inte ens då kroppen går bananas vill dom ta till sig varför utan bara mer piller. Då jag vägrar och ifrågasätter vill inte jag medverka till min egen vård och bara är bråkig. Ja min tillit till primärvården har fått sig en rejäl törn, och det kommer ta lång tid innan jag kommer söka mig dit igen.

Nu gör vi på mitt sätt

Jag kommer plocka ut en stor del av min semester till detta, då det inte funkar att jobba heltid och bli frisk. Det allra bästa hade varit en heltidssjukskrivning, men läkarna vägrar. Anledningen är att det är två veckor för sorg, att det beror på att jag är fet och att all forskning säger att det bästa att fortsätta jobba och knapra lyckopiller. Jag hade nog behövt klappa ihop och komma tillbaka. Just nu håller jag mig bara precis ovanför vattenytan.

Jag kommer ta hjälp och betalar vartenda öre ur egen ficka. Kan ju säga att det inte är gratis, och blir samtidigt besviken på att det ska vara en klassfråga för att få behålla sin hälsa.

Till det, för att lyckas behöver man ett mål, en sporre och en stor spark där bak. Även det kommer jag berätta mer om. Hur som helst, är så taggad för Madde 2.0 och nästa år kommer jag jobba med både det psykiska och fysiska. Allt hör ju ihop så man kan inte strunta i någon del.

Genomförandeplan

Ja ni som jobbar inom vård/omsorg känner säkert igen det och jag har gjort många genom åren. Nästa år tänkte jag skriva en till mig själv. Låter det avancerat? Egentligen inte, utan mer som mina mål under året. Nyårslöften i all ära, men mål med sitt liv känns ändå mer realistiskt. Det viktigaste, att få följa upp det och faktiskt se allt man gjort.

Många har to do listor, sammanfattar veckan eller månaden som gått, Tittar tillbaka på året som gått och sammanfattar det. Egentligen ingen skillnad alls.

Nu ska jag packa ihop, lämna lite julklappar, besöka en grav för att sen landa hemma hos min kusin.

Kramar Madde

14 reaktioner till “Jag 2.0”

 1. Öppet inlägg, tack för att du berättar om dina tankar och reflektioner. Att ta saken i egna händer och vara kaptenen på skutan har vi ju berört förut, det brukar bli bäst när en själv agerar och inte väntar på andra. Lycka till med allt du vill förändra!

  Gilla

 2. Tänk att hjälp inte kan få vara just hjälp. Du är tuff som gör det på egen hand, även om det inte ska behöva vara så – du slår huvudet på spiken när du beskriver det som en klassfråga. Hoppas verkligen det du har bestämt dig för leder till att Madde 2.0 bara blir bättre! Förresten, tyckte genomförandeplan lät som en väldigt bra term och som något som skulle passa många att göra. Jag fick lite inspiration där.

  Gilla

 3. Tänk att hjälp inte kan få vara just hjälp. Du är tuff som gör det på egen hand, även om det inte ska behöva vara så – du slår huvudet på spiken när du beskriver det som en klassfråga. Hoppas verkligen det du har bestämt dig för leder till att Madde 2.0 bara blir bättre! Förresten, tyckte genomförandeplan lät som en väldigt bra term och som något som skulle passa många att göra. Jag fick lite inspiration där.

  Gilla

 4. Det är så tråkigt att du inte fått den vården du behöver. Ibland är läkare väldigt fyrkantiga i hur de tänker. De har ibland svårt att se att vi är individer och att något som hjälper vissa inte passar andra. Det där med genomförande plan känner jag igen då jag själv har en skriven på boendet och en på radion som är min dagliga verksamhet. Hoppas ditt 2023 blir mycket bättre och att du får börja må bra!

  Gilla

 5. Jag känner mig igen det där att vården inte tar en på allvar och man känner sej helt hopplös. Men vet du vad. Du har din rött o hur semi ser hur de behandlar dej. Det är inte ok så som dem gör. Men du är inte galen alls. Har vart i samma sits 🥰 god jul nu o försöka tånka positiva saker.

  Förlåt för sen kommentar.

  Gilla

  1. Ja, men ska ju inte må sämre efter ett besök där.. Tror jag är lite mer besviken än många andra då jag hade världens bästa vårdcentral tidigare… Fattar inte vad som hände där.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s