Allmänt

Tidig morgon

Tidig morgon

Ja återigen en tidig morgon. Idag skulle jag ta proverna inför hälsoundersökningen och det skulle ju ske på fastande mage. 12 timmar innan så var det inget annat än kaffe och te utan mjölk samt vatten som gällde. Jag som blir så skakig utan mat i magen. Är helt klart beroende av det. Därför valde jag att åka in tidigt. 7:15 var jag där precis då dom öppnade. Ändå var det flera framför mig, men det gick trots allt rätt fort ändå. Så skönt. Flera rör senare kunde jag åka hem igen. Tycker att just Carlanderska ligger så avlägset, men av någon konstig anledning var det väldigt lätt att ta sig dit. Tror det är smidigare att åka kollektivt än med bil så som dom bygger om i stan.

Äntligen frukost

Behöver jag tala om att jag var hungrig då jag kom hem? Jag är ju morgonmänniska, och vill gärna ha frukost ganska snart efter att jag vaknar. Blir verkligen yr och tappar lite av koncentrationen. Jag är en sådan människa som måste äta ofta men lite. Min äldsta dotter är precis likadan, om inte ännu värre än mig. Här har vi minsann en matklocka precis som Skalman i Bamse. Smakade verkligen gott med musli, fil, frukt och kaffe. Gillar tuggmotståndet i nötterna. Blir ju mer matigt då. Fick packa om min väska då det snart är dags att åka igen.

Allt är grönt

Ja i alla fall hittills. Alla provsvaren har ju inte kommit men merparten och allt är inom riktvärdena. Det känns så ändå skönt att det inte är något större fel på mig. Allt sådant här är viktigare än vad siffran på vågen säger, Tyvärr är vi ofta väldigt fixerade vid just den siffran. I alla fall om man går till den traditionella sjukvården. BMI är det ända som räknas. Däremot finns det många som anser att det är föråldrat. Då jag gick i mål låg jag på gränsen till övervikt, något alla som träffade mig kunde intyga att jag absolut inte var. Min pt säger samma sak. Hade man gått efter det hade han varit överviktig något han absolut inte är. Likaså många idrottare tampas med detta att vara ”överviktiga” Släng vågen, och titta på andra värden istället.

Nu ska jag packa ihop mig och bege mig ner till hagabadet igen.

Kramar Madde

26 reaktioner till “Tidig morgon”

 1. BMI är inte framtaget för individuell användning. Det är helt förkastligt att använda för enskilda personer. Och vikten i sig säger ju inget heller. Bra att dina värden var så bra, hoppas resten är det också.

  Gilla

 2. Det kvittar hur tidigt man kommer till vårdcentralen, för det är alltid kö. Hoppas att även resten av värdena är bra. Ja BMI är ett värdelöst sätt att mäta. Är man t ex väldigt muskulös får man högt BMI utan att ha en fettgnutta på kroppen.

  Gilla

 3. Va kul med denna hälsoresa. Jag fattar inte vad det är för prov du tagit men alltid skönt att det är okej.
  Känns som att det alltid byggs om någonstans när man är i en storstad.
  BMI är föråldrat och nu har vi mkt bättre möjligheter att testa människor så vi skulle inte behöva tänka BMI längre. Skönt att din PT håller med om det iaf.
  Vågen finns kvar här för jag måste veta min vikt för det ska jag ange när jag får bromsmedicin och när jag göra MR. Bara att gilla läget.

  Gilla

  1. Ja vid sådana tillfällen är det ju viktigt. Det ingår två stycken sådana här blodprover där dom testar 51 markörer inom 11 olika områden, och 35 stycken blev klara idag.

   Gilla

 4. Ja det är jobbigt med tidiga fasteprover när man är den personen som behöver äta lite och ofta. Skönt att de provsvar du fått såg bra ut. Jag är också överviktig enligt BMI, tycker att det är en lite dum måttstock ibland för den tar ju inte hänsyn till muskelmassa.

  Gilla

 5. Ja förstår att du blev skakig om du är en person som verkligen behöver frukosten. Vad bra att det som kommit tillbaka har varit inom normalvärdena. Som du skriver är det nästan viktigare än vad vågen visar. Jag kommer ihåg att jag hade högt levervärde eller likdanande då jag var som smalast då jag hade anorexia. Ja tycker som du skriver att man blir för låst vad BMI är och vad man väger.

  Gilla

 6. Förstår att du var lite skakis efter det – men ändå skönt att du var där så tidigt så du kunde komma bland dem första – rackarns bara att fler tänkte samma sak. Men måste varit godaste frukosten på länge. Håller med om att BMI är ett föråldrat mått – så mycket viktigare med andra tester så måste kännts skönt att göra dem

  Gilla

 7. Vad skönt att proverna såg bra ut, det är precis som du säger dem som är viktigast. Tycker att BMI är förlegat då det inte ger en rättvis bild!
  Haha, jag är också Morgonmännsiska och klarar mig inte länge utan frukost i magen.

  Gilla

 8. Jag är likadan desto längre jag går hungrig desto tjurigare blir jag. Jag blir också skakig och vill gärna ha mat vissa tider. Där är jag verkligen som skalman har jag börjat insett 🙂 😂

  Gilla

 9. Håller med. Vill med ha frukost ganska snabbt efter jag har gått upp. Frukost är så gott 😋. Min mamma är värre. Hon mår dåligt om hon inte får frukost.
  Skönt att det gick smidigt att ta dig till vc & att det gick snabbt att ta proverna. Så du kom hem snabbt & kunde äta frukost 😊.
  Jag har kört med våg. Men mer & mer gått över till måttband. Vågen kan visa så fel. Det ändå vågen som visar lite mer rätt. Är den som mäter ut fett, muskler & vatten. Tycker jag.

  Hoppas det gick bra på Hagabadet idag.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s