Allmänt, Madde 2.0

När man inte har någon motivation

Hade ingen lust

att åka till gymmet idag. Var så trött, ville bara sitta hemma i soffan och äta godis. Känns det igen?

Just idag hade jag en sådan dag. Satt och pratade med mig själv ett bra tag för att komma på vad jag skulle göra. Det var ju fint väder ute, kunde ju ta en promenad istället, ville bara sitta hemma i soffan och inte göra någonting, Ja det blev många argument för jag skulle slippa.

Vilken sida vann då?

Ja som ni ser på bilderna så kom jag iväg. Då jag väl kom dit gick det ju trots allt bra. Började med benböj, och sen gick jag igenom kroppen Kanske inte det tyngsta, men jag gjorde det. Avslutade med kondition både på crosstrinern och roddmaskinen. Kände mig riktigt nöjd efter det valet måste jag säga.

Då vi pratar motivation

Så sägs det att då det kommer till träning är det få som har det då man väl ska gå utan det är på ren viljestyrka. Har nog haft svårt att förstå det, då jag verkligen varit så motiverad att gå då jag tränar. Har haft lätt att komma dit, men just idag gick det bara inte.

Hur gör ni då ni inte har lust fast ni vet att det är bra?

Tror det är många som behöver sådana tips. För visst är det tufft då alla andra verkar älska att hänga på gymmet, och man själv inte alls kan se sig där. Då man skyller på precis allt för att slippa. Vad gör ni då?

För mig del så har jag lagt grymma mängder med pengar på detta, och dom vill jag ju få valuta för. Där kan vi börja. Jag vill kunna göra framsteg. De här pengarna ska ju inte vara bortkastade. Hade det inte varit för det hade jag aldrig gått ner som idag.

Kramar Madde

10 reaktioner till “När man inte har någon motivation”

 1. Ibland finns inte motivationen, men grymt bra att du övertalade dig själv och hade viljestyrkan att ta dig dit. Måste kännas så otroligt skönt. Och att kunna klappa sig på axeln och säga att man är grym och gjort det. Det är väl när det är tuffare och orken/motivationen tryter som det betyder lite extra mycket.

  Gilla

 2. Jag tror att det är omöjligt att alltid känna sig motiverad, ens om man gör något man verkligen brinner för. Då jag tappar motivationen brukar jag visualisera resultatet av det jag ska åstadkomma. Men det kan ju också finnas skäl att låta sig ”slippa”, som att man inte är riktigt kry. Då tvingar jag mig inte.

  Gilla

 3. Det där med att hitta motivation är inte lätt.. Men jag brukar skriva upp vad jag har för mål och vad jag behöver göra för att komma dit jag vill och sedan när motivationen dippar så har jag lappen som påminnelse om varför jag inte ska skippa saker

  Gilla

 4. Ibland tryter motivationen och då är det bra att bara bestämma sig och göra det. Vilket ibland kan vara svårt men det är då man får visa sin envishet. Det där att vilja sitta i soffan och äta godis känner jag så igen. Tycker det är bra kämpat att du tog dig till gymmet ändå!

  Gilla

 5. Oja. Känner igen att motivationen kan tryta ibland. När man får dålig motivation & ändå gör det man ska göra. Då ska man alltid klappa sig själv på axeln. För man tog sig över tröskeln. Oftast så känns det ju rätt bra när man gör aktiviteten & efteråt.

  När jag har dålig motivation så tänker jag att jag vet hur bra jag mår efteråt & känslan efteråt är grymt skönt! 😊 Duschen & bastun är så skönt efteråt. Kanske träffar på någon trevlig att prata med på gymmet. Kroppen kommer må så mycket bättre än att sitta hemma. Jag är gladare som partner, arbetskamrat, vän, syster & dotter 😊 orkar mer.
  Ja, det var lite om vad jag gör & tänker på när min motivation tryter.
  Just nu för mig är inte motivationen så bra till att åka & handla.
  Men positiv tanke…..jag får frisk luft, får röra på mig, Kent kommer bli glad. Då han slipper & handla. Kommer må bra efteråt 😊.

  Du har med bra tanke till att få motivation 👍😊

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s